Hestra Markis - 70 år i solskyddsbranschen

Företaget

Vid foten av Isabergstoppen i småländska Hestra ligger Hestra Markis som är ett familjeägt företag. Vi tillverkar och levererar solskydd i och för alla lägen.
Hos oss hittar Ni både invändigt och utvändigt solskydd i form av markiser, duettégardiner, rullgardiner och persienner mm. Vår försäljning riktar sig mot återförsäljare till vilka vi försöker skapa bästa möjliga förutsättningar. Företaget startades 1948 och vi har under dessa 70 år i branschen införskaffat oss mångårig erfarenhet och kunskap, vilket vi gärna delar med oss av till våra kunder. Våra återförsäljare av solskydd finner ni över hela Sverige, på små orter likväl som i Göteborg och Stockholm.

Historia 

Företaget startades en gång i tiden av Ragnar Rudén, far till dagens ägare Håkan Rudén. Året var 1948 och verksamheten var då till en början belägen i Ragnar och hans hustru Ingrids källare. Sortimentet bestod till en början av fönster- och terrassmarkiser, men senare började man dessutom tillverka korgmarkiser för att på senare år även utöka sitt sortiment med  invändiga produkter. I takt med att produktsortimentet utökades och att företaget växte så var man också i behov av större lokaler och 1996 stod en ny fabrik redo för solskyddstillverkning . Denna fabrik blev sedermera också för trång och lagom till Hestra Markis 60-årsjubileum stod nya produktions- och lagerlokaler färdiga.
​​​​​​​Dubbla ytor som ger effektivitet i arbetet. För att på bästa möjliga sätt kunna tillgodose de krav och önskemål som idag finns hos återförsäljare så har Hestra Markis vidtagit åtgärder för att bli så komplett som möjligt. År 2004 förvärvades Scandinaivian Design i Norsjö som är specialiserade på invändigt solskydd. Hestra Markis kunde därmed erbjuda ett komplett sortiment av solskydd. När vi nu snart står inför 70-årsjubileum kan vi på Hestra Markis med tillförsikt blicka framåt under devisen "solskydd för alla lägen".

Framtid

​​​​​​​Hestra Markis förfogar idag över en av nordens modernaste maskinparker på en yta av dryga 5000 m2. Inom företaget finns idag ca 40 medarbetare och omsättningen ligger på runt 60 mnkr. Vi ser personalen och produktionen som våra främsta styrka och där ligger den viktiga grunden i vårt arbete mot snabba och felfria leveranser. Hos Hestra Markis ska kunden känna sig trygg och säker i sin beställning. Tradition, kunskap och kvalitet är signifikativa ord för hur vi jobbar. Tillsammans med våra återförsäljare jobbar vi för att skapa de bästa solskyddlösningarna.​​​​​​​

 MG 0325 MG 0325
MG 0325
KorgmarkisKorgmarkis
Korgmarkis
 MG 6343 MG 6343
MG 6343
Håkan Rudén