Hestra Markis - Solskydd för alla lägen
Tillverkare av
Nordic Light

Hestra Markis - 60 år i solskyddsbranschen

Läs företagspresentation här


Hestra Markis - Företaget
Vid foten av Isabergstoppen i småländska Hestra ligger Hestra Markis som är ett familjeägt företag. Vi tillverkar och levererar solskydd i och för alla lägen. 
Hos oss hittar Ni både invändigt och utvändigt solskydd i form av markiser och persienner mm. Vår försäljning riktar sig mot återförsäljare till vilka vi försöker skapa bästa möjliga förutsättningar. Företaget startades 1948 och vi har under dessa 60 år i branschen införskaffat oss mångårig erfarenhet och kunskap, vilket vi gärna delar med oss av till våra kunder. Våra återförsäljare av solskydd finner ni över hela Sverige, på små orter likväl som i Göteborg och Stockholm.

Hestra Markis - Styrka
Hestra Markis förfogar idag över en av nordens modernaste maskinparker på en yta av dryga 5000 m2.
Inom företaget finns idag ca 30 medarbetare och omsättningen ligger på ca 40 miljoner.
Vi ser personalen och produktionen som våra främsta styrka och där ligger den viktiga grunden i vårt arbete 
mot snabba och felfria leveranser. Hos Hestra Markis ska kunden känna sig trygg och säker i sin beställning.
Som ett led i vårt arbete stärka våra kunder erbjuder vi väl genomarbetat marknadsmaterial som hjälper återförsäljare i deras arbete att göra affärer.
Egna kollektioner och produktblad finns att tillgå.


Hestra Markis - Historia
Företaget startades en gång i tiden av Ragnar Rudén, far till dagens ägare Håkan Rudén. Året var 1948 och verksamheten var då till en början belägen i Ragnar och hans hustru Ingrids källare. Sortimentet bestod till en början av fönster- och terassmarkiser, men senare började man dessutom tillverka korgmarkiser för att på senare år även utöka sitt sortiment med  invändiga produkter. I takt med att produktsortimentet utökades och att företaget växte så var man också i behov av större lokaler och 1996 stod en ny fabrik redo för solskyddstillverkning . Denna fabrik blev sedermera också för trång och lagom till Hestra Markis 60-årsjubileum stod nya produktions- och lagerlokaler färdiga. Dubbla ytor som ger effektivitet i arbetet. För att på bästa möjliga sätt kunna tillgodose de krav och önskemål som idag finns hos återförsäljare så har Hestra Markis vidtagit åtgärder för att bli så komplett som möjligt. Genom förvärvet av Scandinaivian Design i Norsjö som är specialiserad på invändigt solskydd kan Hestra Markis idag erbjuda ett komplett sortiment av solskydd. Därför kan nu Hestra Markis med tillförsikt blicka framåt under devisen "solskydd för alla lägen".